nedelja, 27. februar 2022

KREATIVNI RAZRED Z VLAKOM V CELJU

Z vlakom smo se v soboto popoldne, 26. februarja 2022 odpravili na otvoritev razstave risb POTOVANJE kolega kiparja Ervina Potočnika v Likovno šolo UMBRA v Celje.




S hitrim vlakom prideš v Celje kot bi mignil posebej, če imaš prijetne sogovornike.
Na peronu nas je že čakala slikarka Mojca Senegačnik.



Iz železniške postaje v Celju kar padeš v slikovito staro mestno jedro. Za začetek smo zavili v prijetno kavarno na kavico, sladice in klepet.



Nedaleč stran pa so tudi prostori Likovne šole UMBRA, ker se je otvarjala Ervinova razstava. Likovna šola Umbra, ki jo vodi naša kolegica Damjana Brumec, je kot taka tudi prav primeren razstavni prostor in upamo, da bo Damjana s prirejanjem likovnih razstav nadaljevala.



Na razstavi je pogovor z umetnikom ERVINOM POTOČNIKOM (na slik z vnučko) vodila Mojca Senegačnik, potem pa so se razvili živahni pogovori o umetnosti in družbenem dogajanju.

 
























Dobre volje smo se  ob 21h vendarle morali odpraviti proti železniški postaji. Še zadnja fotografija na Celjskem peronu za spomin in že se peljemo na vlaku za Ljubljano, kamor prispemo ob 22h.


Hiter, zabaven in enostaven je bil ta izlet in vsi smo si bili edini. Tole bomo pa še ponovili, le da takrat upamo, da boste z nami tudi vi!

Za Kreativni razred zapisala

                                                                                                  Alenka Sottler



Ni komentarjev:

Objavite komentar