ponedeljek, 20. september 2021

BRAVO NIKA KOVAČ

POGOVOR Z NIKO KOVAČ JE VODILA NOVINARKA KSENIJA HORVAT

VIDEO POSNETEK POGOVORA: 

Zdaj, ko ste omenili, kako težko je seveda brez resursov, zdi se pravzaprav nepravično, da svetovne vlade svoje kompanije vodijo pravzaprav v delovnem času, medtem ko civilna družba.., vi ste morali vzeti pravzaprav dopust v službi, da ste peljali zadnjo kampanjo.


Ja, to je bila nekako naša zavestna odločitev, mi se do sedaj nismo prijavljali na razpise, zdaj bomo gotovo počasi tudi to spremenili, ker tega tempa ne zmoremo, ampak jaz mislim , da je v resnici prav, da so ljudje plačani za svoje delo in v idealnem svetu bi bili tudi mi, Večji problem je, na kakšen način so te kampanje peljane in kakšna je vsebina teh kampanj. In se mi zdi, da bi v tem svetu, v katerem smo, rabili zelo veliko zelo dobrih kampanj za neko socialno pravičnost.


Torej, če se v nadaljnje ne boste šli več neke vrste samo izčrpavanja se boste morali na nek način formalizirati to pa pomeni razpise, ampak vedno ste govorili, da je vaša prednost prav v tem, da torej ne jemljete denarja od države kot številne druge nevladne organizacije?


Ja, še vedno ga ne bomo, to je naša odločitev Zakaj? Zaradi tega, Zaradi tega ker se naše ravnanje, da čim si ti odvisen neposredno od neke oblasti, se pogosto ali samo cenzuriraš, ali so ti določene teme, ki jih lahko odpiraš in na kakšen način, nam pa se zdi zelo pomembno, da ostajamo kritični do kakršnekoli oblasti, ne glede na to, katere barve je, da se bojujemo, da delamo, tako da bomo to še naprej.
Bomo pa iskali možnosti tujih fundacij in tudi možnosti vzpostavitve sistema, ki bi mogoče lahko preko prostovoljnih prispevkov delovali naprej..




LAHKO REČEMO SAMO BRAVO NIKA KOVAČ, BRAVO INŠTITUT 8. MAREC!

Ni komentarjev:

Objavite komentar