torek, 14. december 2021

REVIJA MEŠANEC + ALENKA SOTTLER


KRISTINA BOŽIČ IN SAMIRA KENTRIĆ

sebe ne izpostavljata, ampak dajeta prednost skupnemu. Ob objavi članka z naslovom  NOVE PISTE ZA KAPITALISTE izkoriščam to priložnost tudi, da posebej priporočam spletno revijo MEŠANEC, ki s svojim vključujočim konceptom ustvarja in odpira prav podobno, za kar si kot skupina prizadevamo mi, javni prostor za skupno. Takole MEŠANEC utemeljuje svoj obstoj:


Zakaj
Ljudje smo bitja zgodb; mešanica izkušenj, prostorov in soljudi, navad in prepričanj, ki so sooblikovali, kdo smo, in nam omogočajo sodelovanja, zaradi katerih smo bogatejši. Mešanec želi prispevati zgodbe, ki se dogajajo onkraj tiskovnih konferenc in kričečih naslov, a gradijo svet, ki ga živimo, nudijo orodje, da ga bolje razumemo, in širijo horizonte možnosti, ki obstajajo.
Prispevati želimo k rušenju hierarhičnih sistemov moči in izkoriščanja – pa naj bodo to sistemi, ki temeljijo na kapitalu kot edinem kazalcu vrednosti ali na prepričanju v večvrednost enega nabora znanj, spola, ene rase, ljubezni ali starostne skupine.
Mešanec zaupa samosvoji svobodi ustvarjalcev; užitku ob delu, ki je opravljeno odgovorno in najbolje, kot je v danih okoliščinah lahko, ter ironiji lastne nepomembnosti.
Zanimajo nas bralci in bralke, ne sprejemamo oglaševalcev. Veseli bomo sodelovanja s kolektivi, posameznicami in posamezniki, ki z enako predanostjo opravljajo svoje delo ter prispevajo k enakopravnejšemu in boljšemu svetu. Skupaj želimo soustvarjati demokratično okolje in avtonomno skupnost, ki bo prispevala v naš čas.
Toplo vabljeni vsi k branju MEŠANCA in dodajanju svojih misli!

Moj tokratni  razmislek na temo Delo od doma v spletni reviji MEŠANEC se začne takole: 

"Sama že dolgo delam od doma, pravzaprav celo življenje. Moj poklic, ilustriranje je v resnici počasno in zamudno delo, zato zelo pazim, kako bom porabila vsak trenutek.
Ob samem ilustriranju je potrebno opraviti tudi neplačana dela, ki omogočajo, da osnovno delo lahko nemoteno teče. Brez vsakodnevnega pospravljanja ateljeja ne gre. Pogoste so okvare računalnika in popravila je potrebno organizirati, plačati in počakati, da bo delo lahko spet steklo. Tudi ta čas in strošek popravila se odšteje od zaslužka. Prav tako je z dopisovanjem, s prevajanjem, z dogovarjanjem in iskanjem novega dela, marketinškimi aktivnostmi, branjem zajetnih besedil – praviloma po večkrat –, dostavljanjem in s podobnimi nalogami, ki zavzemajo pogosto že več kot 50 odstotkov delovnega časa in omejujejo čas za ilustriranje, torej za delo, ki mi edino prinaša zaslužek v najnižji skupini na dohodninski lestvici......" več na

Ni komentarjev:

Objavite komentar