nedelja, 24. april 2022

DRUŽENJE KREATIVNEGA RAZREDA & SKUPINE SKOZI OČI PREKARIATA


NA VČERAJŠNJEM DRUŽENJU




Mi v Skupini Skozi oči prekariata in pri Kreativnem razredu želimo moč denarja v večji meri nadomestiti z veliko večjo močjo skupnosti in osebnega druženja.
Kadarkoli si vzamemo čas za druženje in izstop iz kolesnic, smo vedno nagrajeni z obilo dobre volje, pametnih uvidov in lepih trenutkov.
Presenečenje druženja je bila tokratna tako rekoč mednarodna udeležba, katere piko na i je postavil prihod naše kolegice grafičarke Marjane Pahor, ki sicer živi in dela na Švedskem.

O čem je tekla beseda?

Ugotovili smo:

-da smo danes umetniki vsi le še amaterji

-da priznavamo vsem umetniške sposobnosti

- da je celo termin umetnika, kot ga danes razumemo, postavljamo pod vprašanje, ker ločuje med ljudmi. Kdo je, in kdo ni umetnik smo se spraševali in kdo si prisvaja moč, da o tem odloča?

- da pa smo gotovo delavci kot vsi ostali

-da aboriginali ne ločujejo med umetniško in umetnoobrtno ustvarjalnostjo, saj je za njih tudi pletenje košar umetnost.

- da je kapitalizem delovni proces razdelil na fragmente, a če posameznik opravi ves proces od načrtovanja do končne izdelave sam, tako ohranja razumevanje za celoto in zadovoljstvo nad rezultatom.

- da ni več potrebe , da se med seboj ločujemo akademski in amaterski, ker je resnica ta, da smo danes vsi amaterski.

Kot poledica te odločitve se bom vsi »akademski in amaterski« ustvarjalci v KREATIVNEM RAZREDU prijavili na prireditev JSK DNEVI ODPRTIH ATELJEJEV konec maja in takrat organizirali dan odprtih vrat Kreativnega razreda.
Sodelovanje na tem dogodku pogojujemo z participacijo pri njegovi pripravi. Kdor bi bil rad udeležen, naj se javi na

kreativni.razred@gmail.com

In še o mnogih zanimivih rečeh, ki se jih ne da na tem prostoru na kratko obnoviti. Na srečanjih Kreativnega razreda je debata vedno zanimiva, da jo je škoda zamuditi in tudi tokrat je bilo tako.

 


Ni komentarjev:

Objavite komentar