četrtek, 11. avgust 2022

DRUŽABNO SREČANJE KREATIVNEGA RAZREDA DANES V ČETRTEK OB 18 h V SEM-U!

Kdo pride in kdo ne je eno od ustvarjalnih presenečenj naših srečanj, saj se sestavimo v pisano paleto poklicnih kombinacij. Ta raznolikost odpre številne teme in pogovor teče do trde noči in še prek. Nekaj prav zanimivih zamisli se je tokrat pojavilo, a o tem kdaj drugič. Bilo je lepo in upam, da se nekaj idej zdržijo med nami vsaj toliko, da jih uresničimo. Sicer pa je včerajšnje druženje minilo v znamenju vpisovanja, tako v Kreativni razred, kot v predhodno listo  kandidatov za bodoči Sindikat samozaposlenih kulturnoustvarjalnih delavcev, pa tudi vseh tistih, ki se sami ubadajo s preživetjem, pa še do statusov niso prišli. Ta sindikat vsi naši člani z odobravanjem pozdravljajo.


Dragi člani in članice FB Skupine skozi oči prekariata in Kreativnega razreda ter tisti, ki  vas to zanima!
Danes se dobimo družabnem srečanju Kreativnega razreda in članov FB skupine Skozi oči prekariata. 

KDAJ:
danes v četrtek, 11. avgusta OB 18h
KJE: 
na vrtu kavarne SEM (Slovenski etnografski muzej, Metelkova 2, Ljubljana)
KAJ:
družabno srečanje, par besed o odmevih ob našem zadnjem dogodku AMATERJI IN  PROFESIONALCI? in o živahnem dogajanju ob ustanavljanju bodočega sindikata, kjer se zbira res odlična druščina.










FOTO
 REN GREGORIC

Tako si lahko najlažje na neformalen način povemo vse, kar se dogaja. Vemo, da ste mnogi zaposleni ali na dopustu, zato bomo posebej veseli tistih, ki pa boste kljub temu utegnili priti/prikolesariti v SEM na kavo pijačo. Morda pa si bomo, tako kot na fotografiji iz nedavnega dogodka v SEM-u, privoščili LUČKE.

+ vpis na listo bodočih članov sindikata

Predhodno bomo tiste, ki vas to zanima, vpisovali na listo zainteresiranih za članstvo v bodočem sindikatu,.
Ta hip s tem vpisom zelo prispevate, da bomo dosegli zadostno številčnost za ustanovitev sindikata.
Kdor pa ne bo utegnil priti, pa bi se rad vpisal na listo, naj piše na kreativni.razred@gmail.com
Vsi skupaj bomo potem navzoči na zgodovinski ustanovni skupščini.
Naj omenim, da so poleg spodaj naštetih*, dobrodošli tudi simpatizerji iz drugih profesij.

Veselimo se srečanja s teboj in vsemi skupaj

Alenka, Matjaž, Mojca, Eva……….in ostali.

*V ta sindikat se vpisujejo kulturno-ustvarjalne delavke in delavci
v zasebnem delu sektorja: samozaposleni v kulturi, samostojni podjetniki in popoldanski s.p.-ji, ustanovitelji in zaposleni v zasebnih zavodih, zadrugah in društvih, lastniki in zaposleni v d.o.o.-jih, pogodbeni delavci, študenti, dijaki, delavci na črno, upokojenci, delavci z mešanimi statusi, …
na enem ali več podpodročjih kulturno-ustvarjalnega sektorja: uprizoritvene umetnosti (gledališče, glasba, ples), glasba, vizualne umetnosti (slikarstvo, kiparstvo, ilustracija), oblikovanje (grafično, produktno/industrijsko, storitveno, modno in oblikovanje tekstilij), arhitektura in krajinska arhitektura, audiovizualni (film, tv, radio, video, multimedijska dejavnost), literarno ustvarjanje, založništvo, prevajalstvo, bibliotekarstvo, mediji (TV, radio, spletni in tiskani mediji), fotografija, intermedijske umetnosti, oglaševanje in marketing, muzeji in kulturna dediščina, galerije, razvoj programske opreme in računalniških iger, ustvarjalne obrti, raziskave in razvoj, kulturni in ustvarjalni turizem,
v najrazličnejših umetniških ali ustvarjalnih poklicih in poklicih, ki so ustvarjanju podporni (npr. tehnični, pedagoški, administrativni, …).


ZARADI OGROMNIH SOCIALNIH RAZLIK, POPOLNOMA UNIČENGA PLANETA IN DRUŽBENEGA SISTEMA, KI VODI V KATASTROFO, SE V SKUPINI SKOZI OČI PREKARIATA ZDRUŽUJEMO PREKARNI DRŽAVLJANI IN SOMIŠLJENIKI S CILJEM, DA PREKO POVEZOVANJA, MEDSEBOJNE KOMUNIKACIJE IN DRUŽBENO KRITIČNE REFLEKSIJE POVEČAMO NAŠO POGAJALSKO MOČ, SAMOZAVEST IN SPOSOBNOST UČNKOVITEGA SAMORGANIZIRANJA ZA VZPOSTAVITEV NOVEGA, NA SOCIALNI PRAVIČNOSTI IN EKOLOŠKEM RAVNOTEŽJU TEMELJEČEGA DRUŽBENEGA SISTEMA.

Ni komentarjev:

Objavite komentar