torek, 21. marec 2023

NATALIJA GORŠČAK IN NJENA PRAVICA

Alenka Sottler 

NATALIJA GORŠČAK OPROŠČENA VSEH RAZLOGOV ZA RAZREŠITEV, KRIVCI BREZ POSLEDIC

Takole pa se v naši družbi opravi z ženskami, ki posežejo po vodilnih mestih.

Natalija Gorščak, nekdanja direktorica RTV SLO,  ki je bila nezakonito razrešena z mesta direktorice RTVSLO z strani nezakonitega direktorja in ob podpori programskih svetnikov, ki so jo izpeljali z neudeležbo na seji, je bila oproščena vseh obtožb, ki so bile temelj za njeno razrešitev. »Njena razrešitev je bila v resnici sankcija, ker s funkcije odgovorne urednice informativnega programa ni želela razrešiti novinarke Manice Janežič Ambrožič.« je pojasnila Natalija.


Simptomatično je tudi to, da je morala to razsodbo časopisu Delo sporočiti Natalija Gorščak sama, da si na ta način sploh lahko opere svoje ime. Pa tudi to, da za nobeno od nezakonitih dejanj: ne za nezakonito razrešitev, ne za nezakonito imenovanje, krivci ne bodo odgovarjali, niti nosili posledic! Še več, plačilo stroškov ne bo bremenilo krivcev, ampak vse plačnike RTV prispevka! Natalija se zaradi izteka mandata ne more več vrniti na delovno mesto direktorice RTVSLO.

Veliko o naši družbi kot celoti pa pove tudi dejstvo, da vsi naknadni referendumi, protesti in peticije proti sedanjemu vodstvu RTVSLO ne bi bili potrebni, če bi kolegi, novinarji, politiki in širša javnost že takoj na začetku dovolj odločno podprla Natalijo Gorščak pri iskanju njene pravice. Tako je 
moje mnenje. Pa živel osmi marec in materinski dan skupaj!




Članek je objavljen v časopisu DELO, torek, str. 2, 21. marec 2023 

Ni komentarjev:

Objavite komentar