nedelja, 14. julij 2024

NASILJE RODI NASILJE

pravi star slovenski pregovor, v katerega je zaklenjena stoletna modrost naših prednikov. Na temo Ukrajine objavljamo tudi pisanje nekoga, ki ima nasprotno mnenje od mirovnikov, ki podpira oboroževanje, nezaupanje do Ruske pripravljenosti, da se pogodi z Ukrajino in se potem tega dogovora tudi drži. Objavljam članek iz 13. 7. 2024 v  časopisu DELO v rubriki MNENJA Luke Lisjaka Gabrijelčiča https://www.delo.si/mnenja/kolumne/kolumna-mir-je-prevec-dragocen-da-bi-ga-prepustili-mirovnikom
 v katerem se loti Mirovnih pobud skupine, zbrane okrog Franca Jurija.

Pri različnih stališčih pa ni nepomembno poznati tudi prepričanje in vrednote, ki ga pisec goji. Če je vtis, da je za gospoda Lisjaka še zelo pomembno, da se ohrani obstoječa ureditev Evrope in Amerike in je pripravljen zato iskati rešitve skupaj celo z istimi politiki, ki so vpleteni v Genocid v Gazi, pa za mnoge nadaljevanje oziroma ščitenje trenutne svetovne ureditve, ki onesnažuje, povzdiguje bogatenje posameznikov in povzroča množice revežev, brezvestno izkorišča, sproža vojaške spopade, genocid in begunstvo ni več opcija, s katero bi se lahko solidarizirali jo branili. Med Ukrajino in Slovenijo zlahka potegnemo paralele in razumemo Ukrajinsko željo po osvoboditve, saj je, kot da bi šla nekaj desetletij za nami po enaki poti. A mi poznamo tudi razočaranja, ki ga doživljamo v sedanji neoliberalni ureditvi potem, ko smo se vključili v zadnjo fazo piramidalne sheme naolibrealnega cikla in smo deležni njegovih razdiralnih posledic, ki se prej nismo zavedali.
p.s.
Mimogrede, otroško bolnišnico v Ukrajini je po navajanjih virov v e-revije INSAJDER v članku Tako glede »ruske rakete«, ki naj bi zadela bolnišnico v Kijevu, zavaja Bellingcat, ki ga kujejo v nebo slovenski mediji! v članku Vojka Kogeja na https://insajder.com/slovenija/tako-glede-ruske-rakete-ki-naj-bi-zadela-bolnisnico-v-kijevu-zavaja-bellingcat-ki-ga so v resnici razstrelili Ukrajinci ob pomoči NATA.
Ali potem sploh še komu lahko zaupamo?

Ni komentarjev:

Objavite komentar